Komarnici - mreže protiv insekata

Mreže protiv insekata ili komarnici smo razvili za zatvaranje svih otvora u borbi protiv insekata. Klimatske promena su izazvale i povećanu koncetraciju komaraca i insekata tako da su nam neophodni komarnici za zaštitu od insekata. Osnovno kod komarnika je mrežica koja mora da bude transparentna da nam nebi zatvarala pogled kroz prozor, a u isto vreme i postojana na izlaganje sunčevim zracima i vremenskim nepogodama. Materijal koji nam obezbedjuje ove zahteve je mrežica od staklenih vlakana (fiberglass) presvučena teflonom postojana na sve vremenske prilike. Da bi mrežicu mogli da postavimo na površinu koju štitimo od insekata neophodan je mehanizam koji može biti fiksan i pokretan. Razvili smo razlicite sisteme komarnika radi efikasne borbe protiv insekata tako das mo sigurni da mozemo da zatvorimo svaki otvor gde insekti mogu da udju.

Komarnici mogu biti :

 

  • Fiksni komarnik
  • Rolo komarnici
  • Komarnnici sa šarkama
  • Komarnici tip vrata
  • Plise ili harmonica komarnici. 


Fiksna ili statična mreža Tip Prozor – Fiksni komarnici se rade od aluminijumskog rama koji se različitim sistemima montira na prozore i koji po potrebi mogu da se skinu. Ovi fiksni komarnici su jednostavni i pogodni su za površine koje su često otvorene a nemamo potrebe da budu prohodne kao što su prozori na kupatilama, hodnicima i ostavama. Pogodan za prozore kod kojih se ne zahteva pomeranje mreže, a ima mogućnost skidanja mreže po potrebi.

Rolo komarnici Tip Prozor - Ima kutiju u kojoj je oklagija sa napregnutom oprugom koja namotava mrežicu, tako da u zimskim mesecim može biti sklonjen sa prozora. Sa strane komarnika su vodljice i u donjem delu je kočnica koja drži mrežicu komernika zatvorenu kada nam je to potrebno. Montaža rolo komarnika je moguća uglavnom na svim vrstama prozora I on je najrasprostranjeniji u upotrebi. Ovaj vid komarnika je moguće montirati i na balkonskim vratima ali je nezgodno saginjanje i otvaranje ako je cesta komunikacija kroz takav otvor zato se rade rolo komarnici sa horizontalnim otvaranjem ili neki od sledecig sistema.

Komarnici sa sarkama - Slican je fiksnom komarniku stim da su profile deblji I jaci zbog mogucnosti postavljanja sarki koje pricvrscuju komarnik za prozor. Ima mogucnost izrade vecih dimenzija, I po potrebi ovaj komarnik moze da se otvara a van sezone insekata I da se skine radi odrzavanja I zastite. Elegantno I efikasno resenje problema sa insektima.

Komarnici tip vrata - ovaj komarnik je namenjen za vrata gde je visoka frekfrencija prolaza gde bi bilo nezgodno stalno otvaranje i zatvaranje rolo komarnika. Profili za izradu su jake konstrukcije na njima su i šarke sa oprugom koje po prolazu same zatvaraju komarnik tip vrata i drže ga zatvorenog preko magneta. Ima mogućnost izrade većih dimenzija, i po potrebi ovaj komarnik može da se skine sa šarki van sezone insekata radi održavanja i zaštite. Elegantno i praktično rešenje za balkonska vrata. Radi se u dva sistema KLASIK I HUNTER DOUGLAS. Hunter douglas komarnik pored rama koji nosi mrežicu ima i jak profil dovratnika koji čini čvrstu i pouzdanu celinu u borbi protiv komaraca. Šarke su sa napregnutom oprugom koja omogućava samo zatvaranje komarnika.

Plise ili harmonika komarnici. Ove komarnike kako sam naziv kaže karakteriše mreža koja se skuplja kao harmonika. Ovaj komarnik se pokreće ručno pogodan je za velike otvore lako se otvara i zatvara zahvaljujući specijalnoj konstrukciji. Prednost plise komarnika je i ta što nemora kompletno da se otvori već može samo da se odškrine toliko da prodjemo, a ne cela. Konstruisan je tako da ima kutiju I vodjice u kojima je kanap za lako pokretanje plise komarnika.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :